Heylen Ceramics

  • Development

  • Webdesign

Steen moet je zien, voelen & ruiken. Bij Heylen Ceramics is dit sinds 1 februari 2018 mogelijk door de opening van hun gloednieuwe showroom in hartje Antwerpen. Hier delen ze hun passie voor stenen met hun klanten met behulp van drie interactieve schermen.

Interactieve Showroom

Heylen Ceramics wilde met haar showroom niet de zoveelste in rij zijn met een standaard - en vaak saaie - showroom. Ze wilden bezoekers een rijke en interactieve ervaring aanbieden.

Hiervoor bedachten we een "scansysteem". Hierbij wordt elke steen in de showroom voorzien van een RFID-chip. Wanneer je deze scant, trigger je de 3 touch-displays. Elk scherm toont een deel van de informatie over de gescande steen.

Scherm 1 toont foto's van realisaties waarin de steen gebruikt werd.
Scherm 2 toont foto's van de herkomst van de steen.
Scherm 3 toont de technische fiche van de steen.

Gebruikte techniek

Het scansysteem werd opgebouwd op een Raspberry Pi (een soort mini-computer). Deze is verbonden via het internet zodat het ten allen tijden kan communiceren met de schermen. De Raspberry Pi vangt elke scan op en verwittigd de 3 schermen. Deze weten vervolgens welke content getoond moet worden.

Met het oog op de verdere uitbouw van de collectie stenen en realisaties, voorzagen we de mogelijkheid om deze toe te voegen of te verwijderen. Hiervoor werd een CMS op maat ontwikkeld. Dit stelt Heylen Ceramics in staat om het gehele systeem zelf te beheren op een gebruiksvriendelijke manier.