12 juli 2021|Joke
Heb je een WordPress website? Dan heb je ongetwijfeld al gehoord van plug-ins. Je kan momenteel uit meer dan 50.000 WordPress plug-ins kiezen. Maar daarbinnen zijn verschillende applicaties die dezelfde, of gelijkaardige dingen doen. Het is dus niet altijd makkelijk om de juiste keuze te maken. Webit loodst je daarom elke maand door drie WordPress plug-ins die we zelf gebruiken bij de ontwikkeling van onze websites. Het grootste voordeel van de plug-ins die we deze maand geweldig vinden? Ze hebben allemaal een gratis basisversie met betalende opties wanneer je verder wil optimaliseren. Lees hier waarom we deze 3 WordPress plug-ins geweldig vinden.
Plug-ins zijn kleine stukjes software die je kan gebruiken om je WordPress website uit te breiden of te verbeteren. Om die reden is WordPress een budgetvriendelijke optie wanneer je site specifieke uitbreiding kan gebruiken. Je betaalt een laagdrempelig bedrag voor je basissite. Daarna breidt je die uit met de software die je echt nodig hebt. Je geeft dus geen geld uit aan een all-in-1 oplossing met functionaliteiten die je niet gebruikt.
Yoast SEO is een intuïtieve plug-in die de SEO-waarde van je website boost. De plug-in is heel gebruiksvriendelijk en geeft de pagina die je schrijft, een real-time SEO- en leesbaarheidsscore. Daardoor kan je makkelijk de gebruiksvriendelijkheid van je webteksten optimaliseren zonder uitvoerige analyses achteraf.
Om die reden gebruiken wij de gratis Yoast SEO plug-in automatisch voor elke nieuwe website die we bij Webit maken.
Smush klinkt schattig, maar is een onmisbare tool. Zeker wanneer je een heel visuele site hebt. Smush optimaliseert automatisch elke foto die op je website staat. Dit is belangrijk voor de laad- en surfsnelheid van je pagina’s. Het voordeel van die snelheid reikt echter verder dan enkel je bezoekers. Ook Google beoordeelt je beter wanneer je een snelle website hebt. Dat heeft een positief effect op je Google-ranking, en bijgevolg hoe hoog je scoort in de zoekresultaten.
Firewall rules? Malware detection? IP Blocklists? Hoor jij het in Keulen donderen? Geen probleem, onze derde favoriete WordPress plug-in deze maand, weet raad. Wordfence beveiligt je website tegen hackers. Of dat nu gecontroleerde of automatische aanvallen zijn die gevoelige informatie van je website willen halen, of bots die spamreacties plaatsen. Wordfence zorgt er zelfs voor dat de gebruikers van je website een melding krijgen wanneer hun wachtwoord betrokken werd bij een vorige aanval. Tenslotte houden we van Wordfence omdat de plug-in je begeleidt bij het oplossen van deze veiligheidsproblemen.
Dit is waarom we deze 3 WordPress plug-ins geweldig vinden. Maar opgelet: te veel plug-ins maken je website trager. Dit heeft dan weer negatieve gevolgen voor de surfervaring van je bezoekers. Daarnaast kies je best enkel voor plug-ins die betrouwbaar zijn. Onveilige plug-ins werken minder goed, maar bedreigen ook de veiligheid van je website.
Daarom begin je beter eerst met een analyse van de plug-ins die je écht nodig hebt. Kan je een functie zelf schrijven? Of zou het goedkoper en duurzamer zijn om zelf, of via een web developer een oplossing te bouwen? Verken dan eerst de andere opties voordat je kiest voor een betalende plug-in.
Wil je graag hulp bij het kiezen van de juiste plug-ins? Dan kan je hier terecht bij plug-in specialist, Ruben.