Terug

5 tips om de teksten op je website beter te maken

8 februari 2024|Joke

Een fraaie website is één ding, maar ook de teksten op je website kunnen maar beter overtuigen. Gelukkig kun je met een aantal tips al heel ver komen. Uiteraard houd je rekening met Search Engine Optimization (SEO), maar een vlot leesbare tekst op maat van de doelgroep is minstens even belangrijk. Pas de onderstaande tips toe en maak van bezoekers, klanten!

Tip 1 – Schrijf op maat van je doelgroep

Als ondernemer weet je ongetwijfeld wie je (potentiële) klanten zijn. Richt je met je webteksten op deze mensen. Pas je manier van schrijven aan, gebruik geen jargon en houd het kort en krachtig. Niemand zit nog te wachten op ellenlange teksten. Voorzie zeker ook voldoende call-to-actions (CTA’s), zo laat je je bezoekers ook effectief actie ondernemen.

Tip 2 – SEO is belangrijk, maar …

Door veel gebruikte zoekwoorden in je teksten te verwerken kun je makkelijker gevonden worden in de zoekmachines. Zorg er wel voor dat je tekst leesbaar en overtuigend blijft. Gevonden worden is belangrijk, maar je bezoekers overtuigen, charmeren en raken ook. Er zijn alternatieve manieren om goed gevonden te worden, dus daar hoef je geen kromme zinnen voor te schrijven.

Tip 3 – Breng structuur aan

Een super originele website met teksten die van links naar rechts schieten is fijn, maar veel mensen ga je er niet mee overtuigen. Zorg voor een logische structuur en daarvoor hoef je echt het warm water niet uit te vinden. Een logische opbouw leest makkelijk en is exact wat bezoekers verwachten.

Tip 4 – Actief niet passief

Actieve zinnen lezen vlotter. Schrijf niet in de verleden tijd, maar richt je op het nu en de toekomst. Moeilijke woorden hoeven niet en geef je teksten lucht door ze kort en bondig te houden. Ook tussenkoppen en bulletpoints raden we aan. Op die manier kan je website makkelijker gescand worden en breng je toch je hoofdboodschap over.

Tip 5 – Don’t save the best for last

Weinig mensen scrollen door tot helemaal onderaan, zorg er dus voor dat je je belangrijkste boodschap bovenaan meegeeft. Eerst de hoofdlijnen, meer naar onder kun je voor meer verdieping en extra informatie zorgen als je dat wil.

Kun je wel wat hulp met je webteksten gebruiken?

Wil je niet enkel je website/webshop door ons laten ontwikkelen, maar ook zeker zijn van pakkende teksten die scoren? Met plezier nemen we ook de teksten van je website voor onze rekening. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden. Contacteer ons nu!

©

Webdesign

Webit 2024 – Met gebouwd, door ons!