Artistry Beauty

Artistry Beauty

Software koppelingen (API)WebapplicatiesWebdesignWebshop

Artistry Beauty is niet zomaar een schoonheidsinstituut. Dag in, dag uit helpen zaakvoerder Stephanie en haar team hun klanten naar een gezond en gelukkig lichaam met diverse schoonheidsbehandelingen, runnen zij een webshop met verzorgingsproducten voor particulieren én B2B, en organiseren ze in hun Academy opleidingen die online ingeboekt èn betaald kunnen worden.

“Jullie hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat onze identiteit zich 100% weerspiegeld in onze website. Daarnaast hebben jullie onze webshop een upgrade gegeven die ons als bedrijf enkel en alleen voordelen zal bieden en ons enorm veel tijd en werk zal besparen.”

Lees volledige review hier.

Stephanie Van Bockryck – Founder
Webshop koppeling met Exact Online

Wat hebben wij precies gedaan?

De website moest als het ware een gecentraliseerd platform worden, waar de drie activiteiten van Artistry Beauty volledig in geïntegreerd zijn en dat de authenticiteit van de zaak uitstraalt.

Voor Stephanie was het ook bijzonder belangrijk dat de website gebruiksvriendelijk was, zodat die haar geen extra werk zou bezorgen, maar het juist zou verlichten. 

Om deze redenen adviseerden we Artistry Beauty een maatwerk WordPress website, gekoppeld aan diverse externe tools en een webshop op maat.

Koppeling met Salonized website

Clinic

Voor de clinic integreerden we Salonized, zodat klanten gemakkelijk online een afspraak kunnen maken en hun gewenste behandeling zelfstandig kunnen boeken. Nieuwe afspraken worden automatisch doorgestuurd naar de agenda van Artistry, zodat het personeel zelf niet hoeft te plannen. De software zorgt er zelf ook voor dat dubbele boekingen voorkomen worden.

Webshop

De belangrijkste integratie was de koppeling van de webshop met de business software van Exact Online, die we in samenwerking met One-It opzetten. Deze integratie automatiseert een groot deel van het online verkoopproces, zodat het manuele werk voor Artistry naar een minimum herleid wordt:

  • Stock bijhouden
  • Boekhouding
  • Verzendlabels aanmaken
  • Koppeling met het kassasysteem

Academy

Tot slot zijn er de opleidingen die Artistry organiseert voor beginnende en gevorderde stylisten. Deze worden overzichtelijk weergegeven op de overzichtspagina, maar zijn voorzien van een eigen informatiepagina per opleiding. Dankzij de inschrijvingsmodule kunnen geïnteresseerde stylisten hun inschrijving volledig via de website regelen. Is de opleiding volzet, dan wordt deze automatisch afgesloten voor nieuwe inschrijvingen.

The extra mile

Naast bovenstaande integraties om de workflow te verbeteren, wilden we ook de eigenheid en beleving die klanten ervaren bij Artistry, online benadrukken. Om dat te realiseren, zorgden we nog voor andere integraties, zoals:

  • Een gepersonaliseerd design in de eigen huisstijl 
  • Een Instagram plugin voor geïntegreerde social media feed
  • Google Reviews voor “social proof”
  • Koppeling met MailChimp om nieuwsbriefinschrijvingen te verzamelen

Like what you see?

Zoals je kan zien gingen er veel tevreden klanten je voor. Contacteer ons vrijblijvend om je noden en wensen te bespreken. Samen maken we er een mooie samenwerking van.

Contacteer ons
©

Webdesign

Webit 2024 – Met gebouwd, door ons!